ABOUT TIPS ISLAM HEALTH

Jul 6, 2017

5 Jenis Biskut Kegemaran Miss A pada Hari Raya

Hai semua.
Macam mana raya tahun ni ? Best ke ?
Miss A dah jarang dah update blog sekarang ni.
Sebab sibuk dengan kerja-kerja yang ada ni haa.
Aduyaii.

Ni la ada kesempatan nak update blog (sambil tgk tv + makan biskut) hahaha
So, harini Miss A nak share pasal 5 jenis biskut yang menjadi kegemaran Miss A.
Korang pun mesti ada jugak kan biskut kegemaran korang setiap kali tiba musim perayaan kan.
Takpe, nanti korang bagitahu dekat comment k :D

5 Jenis Biskut Yang Menjadi Kegemaran Miss A


1. Tart nenas


- Biskut tart nenas ni boleh dikatakan ada setiap kali musim perayaan.
-  Kalau ikut rank, biskut ni adalah pilihan last miss A.
- Actually, sy sebenarnya bukan suka sgt buah nenas, tapi kalau biskut tart nenas, haa kalau makan rasa sedap je dekat mulut :)

2. Biskut Kacang Gajus


- Biskut yang ni pun, kalau setiap kali raya, nak kata ada tiap-tiap tahun tu tak la. Mungkin dua tahun sekali, atau 3 tahun sekali.
- Sy ada gastrik, so tak boleh makan jenis kacang kacang ni, so terpaksa la makan biskut tu saja. Kacang terpaksa buang. Huhu

3. Biskut Kacang

- Yang ni pun sy rasa ada tiap-tiap tahun ni haa. Tahun ni pun ada. hihi
- Kalau yang ni boleh pulak sy makan, mungkin sebab kacang tu dicampur sekali dalam adunan, so macam tak bagi effect sgt pada perut.
- Alhamdulillah makan okey je :)
- Biskut kacang ni , rank 3/5 la bagi saya. Biskut top 1 sekali yang paling Miss A minat, haa satgi k.

4. Almond London


- Biskut ni tahun lepas ada, tapi tahun ni tak beli sebab banyak biskut da beli. Tak dapat eden nak meraso nye
- Biskut ni best sebab dia rasa coklat + susu macam tu. Kalau makan sambil tengok tv, emh rasanya habis satu balang biskut. hahaha


5. Cornflakes Madu ( win in my heart )

- Biskut cornflakes madu ni paling best la bagi Miss A
- Tiap tiap tahun takkan miss punya lah.
- Kalau beli biskut dekat kedai, then habis. Buat je cornflakes madu sendiri dekat rumah. Sebab resepi nya ringkas je :D
- InsyaAllah, kalau ada masa , miss A akan share dekat korang resepi cornflakes madu yang sedap + rangup krup krup :D

Korang semua macam mana ?
Citer la sikit dekat bawah ni, biskut feveret korang semua :)

*all picture is taken from pinterest.com

TerimaKasihSudiBaca~
SelamatHariRaya~

6 comments:

  1. sedap sedap semuanya! rasa nak pergi amek satu balang kuih raya pulak nieyh haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan sis. semua sedap :) haa sila sila :D hihihi

      Delete
  2. Biskut raya yg wajib ada setiap tahun di umah CCL biskut mazola,almond london,Cornflakes masu,mazola

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh. dengar nama pun dah rasa terliur dah sis CCL :D hehehe

      Delete
  3. saya pun suka tart nenas. selalunya kalau pergi mana-mana memang cari kuih tu jee.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa kan, sedap je rasa biskut tart nenas ni :D

      Delete

 
This Blog Are Protected By Me . DO NOT OPEN MY PAGESOURCE . Full Designed by -Nur Irdina Zakaria-
...